1 milion euro për autostradën Kijevë-Zahaq

Banka Evropiane ndan këtë shumë

Qeveria e Kosovës dhe Banka Evropiane për Investime, kanë nënshkruar marrëveshjen grant për mbështetje të projektit për ndërtimin e autostradës Kijevë-Zahaq. Marrëveshja është nënshkruar nga ministri i Financave, Bedri Hamza dhe udhëheqësi i Divizionit për Slloveninë, Kroacinë, dhe Ballkanin Perëndimor në Bankën Evropiane për Investime, Matteo Rivellini.

Ministri i Financave, Bedri Hamza ka thënë se kjo marrëveshje është në vlerë prej 1 milion euro, kontribut pa kthim nga Banka Investime. Kjo marrëveshje ka të bëjë për projektin infrastrukturor Kijevë-Zahaq.

“Jemi në fazë të avancuar për marrëveshje të reja me Banakën Investive për projektet në shëndetësi, trajtim të ujërave të zeza dhe të tjera”, ka thënë ministri Hamza.

Ai ka shtuar se ndër projektet me prioritet për financim me anë të granateve është edhe zgjerimi i rrugës Prishtinë-Podujevë.

Matteo Rivellini ka thënë se ky grant prej 1 milion euro ka rëndësi të madhe dhe projekti do të jetë në përputhje me praktikat evropiane.

“Është paraparë edhe një grant tjetër për 3.2 milionë euro dhe kjo marrëveshje është vazhdimësi bashkëpunimit me autoritetet e Kosovës”, ka thënë Rivellini.

Pjesëmarrës në këtë ceremoni ishte edhe ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, i cili ka shprehur mirënjohje për këtë grant.

Back to top button