10 të vdekur nga ortekët në Alpe

Situatë kritike

Këtë fundjavë 10 skiatorë kanë humbur jetën, ndërsa një tjetër është shpallur i humbur në alpet italiane, franceze, zvicerane dhe austriake ku ortekët kanë qenë të shumtë. Bilanci më i rëndë vjen nga Vale D’Aosta, në veriperëndim të Italisë, ku pesë persona kanë humbur jetën dhe një prej tyre është zhdukur.

Ndërkohë, në stacionin e Courmayeurit, tre turistë janë gjetur të ngrirë në borë.

Në Bolzano, një djalë 18-vjeçar i zënë nga një ortek pranë kufirit italo-austriak është gjetur i aksfiksuar nën dëborë.

Gjithashtu, ka pasur viktima edhe në Zvicër, ku një ortek u ka marrë jetën dy personave.

Situata është më kritike në Itali, ku ortekët kanë bllokuar për disa kilometra një autostradë, duke shkaktuar trafik të jashtëzakonshëm.

Back to top button