Gjuriq shprehet sërish kundër formimit të Ushtrisë së Kosovës

Gjuriq ka thënë se Ushtria e Kosovës nuk duhet të themelohet

Formimi i Ushtrisë së Kosovës do të paraqiste “kërcënim” për gjithë rajonin, deklaroi të enjten drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën, Marko Gjuriq.

Ai u ka thënë mediave në Beograd tha se vetë përmendja e mundësisë për krijimin e forcave të armatosura në Kosovë “është në kundërshtim” me Rezolutën 1244 të OKB-së, mandatin e KFOR-it dhe Kushtetutën e Serbisë, dhe se “paraqet përpjekje për inkurajimin e tensioneve dhe konflikteve të reja”.

Back to top button