35 vjeçari hahet për së gjalli nga insektet në burg

Një burrë vdiq në një burg në Atlanta pasi u hëngër i gjallë nga insektet dhe çimkat, tha avokati i familjes së tij të enjten.

LaShawn Thompson, 35 vjeç, u arrestua për kundërvajtje të thjeshtë në Atlanta verën e kaluar, thanë zyrtarët dhe u dërgua në burgun e Qarkut Fulton ku u vendos në krahun psikiatrikë pasi zyrtarët përcaktuan se ai ishte i sëmurë mendor.

Sipas një raporti të Ekzaminerit Mjekësor të Qarkut Fulton të marrë nga USA TODAY, Thompson u gjet pa ndjenja në qelinë e tij të burgut më 19 shtator dhe u shpall i vdekur pas përpjekjeve të dështuara për shpëtimin e jetës duke iu përgjigjur policisë lokale dhe personelit mjekësor, përcjell portali rtv21.tv

“Oficeri deklaroi se nuk dihet hera e fundit kur është parë i vdekuri pasi rasti vazhdon të hetohet”, vijon raporti i 26 tetorit.

Në trupin e Thompson nuk u gjetën shenja të dukshme të traumës, shkroi mjekja ligjore, por i gjithë trupi i tij ishte i mbuluar me insekte. Raporti gjithashtu vë në dukje një “infektim të rëndë të insekteve të shtratit” në qelinë e të burgosurit në repartin psikiatrik.

Shkaku i vdekjes së Thompson, tregon raporti, u rendit si i papërcaktuar.

“Z. Thompson u gjet i vdekur në një qeli të ndyrë burgu pasi e ngrënë të gjallë insektet dhe çimkat”, tha të enjten avokati i familjes së tij me bazë në Atlanta, Michael D. Harper. “Ne po kërkojmë një hetim penal për këtë çështje dhe ndryshime (të mëdha) në burg.”

Një proces gjyqësor në këtë rast është në pritje, tha Harper.

Zyra e Sherifit të Qarkut Fulton lëshoi një deklaratë për USA TODAY të enjten duke i shprehur ngushëllimet familjes së Thompson.

Sipas deklaratës, ka nisur një hetim i plotë për rrethanat e vdekjes së tij.

Të dhënat e burgut të marra përmes kërkesave vënë re se shëndeti i Thompson po përkeqësohej, por askush nuk bëri asgjë për t’i dhënë ndihmë ose për ta ndihmuar atë, tha Harper për USA TODAY.

“Ata e panë fjalë për fjalë rënien e shëndetit të tij derisa ai vdiq,” tha Harper. “Kur u gjet trupi i tij, një nga oficerët e paraburgimit refuzoi të administronte CPR sepse sipas fjalëve të saj ajo “u tremb”. Qelia e burgut ku Thompson ishte vendosur nuk ishte e përshtatshme për një kafshë të sëmurë. Ai nuk e meritonte këtë.”

Përveç një hetimi penal, avokati i Thompson tha se familja e tij po bën thirrje që dikush të mbahet përgjegjës për vdekjen e tij dhe mbylljen dhe zëvendësimin e burgut./21Media

Back to top button