Lideri Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti,  pas zgjedhjeve të 14 shkurti dha interivstë për gazetën zvicërane në gjuhën frenge,  “Le Temps”.

Në mesin e shumë temave ai u pyet edhe për atë se sa është e rëndësishme për të më ideja e bashkimit me Shqipërinë. Ai për këtë u shpreh se gjëja thelbësore është respektimi i procedurave demokratike.

“Kur Kosova u bë e pavarur, kushtetuta e saj u shkrua nga të tjerët, dhe kjo kushtetutë thotë se vendi nuk ka të drejtë të anëtarësohet lirisht në shtetet e tjera. Sovraniteti ynë është i kufizuar. Kur ne jemi vërtet të pavarur, ne gjithashtu kemi të drejtë të heqim dorë nga kjo pavarësi, për shembull të bashkohemi në një federatë … Sidoqoftë, gjëja thelbësore është respektimi i procedurave demokratike, dhe ne kurrë nuk do të jemi në zanafillën e një të reje. !”, tha  Kurti./21Media