​Amazon zbulon asistentin e ri gjenerues të blerjeve të inteligjencës artificiale

Amazon ka zbuluar një eksperiencë të re të blerjeve bashkëbiseduese të fuqizuar nga inteligjenca artificiale gjeneruese (AI), e quajtur Rufus.

“Rufus është një asistent ekspert i blerjeve i trajnuar për katalogun e produkteve të Amazon dhe informacionin nga i gjithë interneti,” tha të enjten në një deklaratë firma globale e tregtisë elektronike me bazë në SHBA.

Mund t’u përgjigjet pyetjeve të klientëve për nevojat e blerjeve, produktet, të bëjë krahasime dhe rekomandime bazuar në kontekst dhe të lehtësojë zbulimin e produktit.

Përveç kësaj, klientët mund të mësojnë se çfarë të kërkojnë gjatë blerjes së kategorive të produkteve, të blejnë sipas rastit ose qëllimit bazuar në aktivitet dhe ngjarje, të marrin ndihmë për krahasimin e kategorive të produkteve, të gjejnë rekomandimet më të mira dhe të bëjnë pyetje në lidhje me një produkt specifik ndërsa janë në një faqe me detaje produkti.

Rufus u lansua të enjten në versionin beta për një numër të vogël klientësh në aplikacionin celular të Amazon, ndërsa do të shpërndahet për klientët shtesë amerikanë në javët e ardhshme.

Back to top button