Armëpushimi izraelito-palestinez hyn në fuqi

 

Ka hyrë në fuqi armëpushimi i cili paralajmërua të premtën, ku do t’i jepte fundin 11 ditëve të bombardimeve të vazhdueshme, në të cilat u shënuan më shumë se 240 viktima, shumë prej tyre në Gaza.

Që të dyja, Izraeli dhe Palestina, kanë deklaruar fitoren e tyre nga ky konflikt.

Të enjten, më shumë se 100 sulme ajrore shkatërruan infrastrukturen e Hamas, në veri të Gazës.

Militantët, kanë inauguruar më shumë se 300 raketa në drejtim të Izraelit gjatë ditës.

Lufta filloi në Gaza me datën 10 maj, pas sa javësh rritje tensionesh midis të dy vendeve.

Sipas ministrisë së Shëndetësisë, të pakten 232 njerëz, përfshirë më shumë se 100 gra dhe fëmijë, u vranë në Gaza.

Ndërkohë, në Izrael nga 12 viktima, në mesin e të vrarëve janë dy fëmijë./21Media

Back to top button