Ish presidentja akuzohet përabuzim të pushtetit

Ish presidentja akuzohet përabuzim të pushtetit

Është arrestuar ish presidentja e Koresë së Jugut, Park Geun-hye, e cila akuzohet për ryshfet, grabitje dhe abuzim të pushtetit.

Presidentja e parë femër e Koresë së Jugut është arrestuar sot derisa po largohej nga zyra.

Gjykatësi Kang Bu-ri i Gjykatës së Qarkut Qendrore Seul, lëshoi një urdhër për arrestimin e saj, duke paralajmëruar se në qoftë se Park nuk qëndron në paraburgim mund të ndikojë në “shkatërrimin e provave”.