Bajrami-Muratit: Çka ke bë ministër për sektorin privat që po krenohesh me qarkullimin e tyre

Deputetja nga radhët e LDK-së, Hykmete Bajrami, i ka reaguar Ministrit të Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Muratit, i cili bëri sot një postim ku tha se qarkullimi i biznesveve në muajt janar dhe shkurt ka shënuar rritje për 4.8 përqind krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Bajrami e ka pyetur Muratin se çfarë ka bërë për sektorin privat, duke shtuar se “ju ke marrë taksat dhe i ke shpërnda në formë të karrameleve”.

Sipas Bajramit, në mandatin e Qeverisë Kurti, investimet kapitale të niveli qendror janë të njëjta me ato të vitit 2017, bizneseve u është dyfishuar tatimi në pronë, u është rritur çmimi i energjisë dhe eskporti në vitin 2023 është 6 përqind më i ulët se ai i vitit 2022.

“Bizneset për shkak të sanksioneve që ju e keni futë vendin e kanë pasë shumë më vështirë me i mirëmbajtë kontratat me partnerët e tyre jashtë dhe për atë arsye eksporti në vitin 2023 është për 6% me ulët 📉 se ai i vitit 2022”, ka shkruar Bajrami.

Back to top button