Mediumi britanik BBC, ka raportuar për aksionin që u zhvillua gjatë të premtes në Karaçevë të Kamenicës,  kundër kazinove dhe krimit të organizuar.

BBC shkruan se të paktën 10 policë janë arrestuar në Kosovë si rezultat i këtij aksioni. Poashtu ky medium shkruan tutje se  ky është operacioni më i madh i llojit të vet të kryer ndonjëherë në Kosovë, që edhe ishte hetim njëvjeçar.

Kosova i ka ndaluar të gjitha lojërat e fatit vitin e kaluar, si përpjekje për ta goditur krimin”, shkruan mediumi britanik.

BBC po ashtu shkruan se para se të hynte ligji në fuqi, në mars të 2019-s, policia kishte mbyllur mbi 500 kazino ku luhej bixhozi. Gjithashtu, thotë se veçanërisht në sport, këto lojëra ishin bërë jashtëzakonisht të popullarizuara në Kosovë.