​Biden dënon tentativën për vrasjen e kryeministrit sllovak

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden shprehu alarmin për tentativën për vrasjen e kryeministrit sllovak Robert Fico të mërkurën, duke e quajtur një “akt të tmerrshëm dhune”.

“Jam i alarmuar kur dëgjoj raporte për një sulm ndaj kryeministrit sllovak Robert Fico. Jill dhe unë po lutemi për një shërim të shpejtë dhe mendimet tona janë me familjen e tij dhe popullin e Sllovakisë. Ne e dënojmë këtë akt të tmerrshëm dhune. Ambasada jonë është në kontakt të ngushtë me qeverinë e Sllovakisë dhe e gatshme për të ndihmuar,” tha Biden në një deklaratë.

Fico, një politikan popullist pro-rus, u qëllua disa herë pas një takimi të qeverisë në Handlova, Sllovaki.

Back to top button