Bimët që duhet t’i mbillni për të mbajtur larg mushkonjat

Mushkonjat dhe mizat nuk janë vetëm të bezdisshme, por paraqesin gjithashtu një rrezik të konsiderueshëm shëndetësor.
Mushkonjat konsiderohen si familja më e rrezikshme e insekteve në botë dhe transmetojnë sëmundje jashtëzakonisht të dëmshme si malaria, ethe, virusi i Nilit Perëndimor dhe virusi Zika.
Për fat të mirë, ka aroma që mund të përdoren për të mbajtur mushkonjat larg pa përdorimin e kimikateve.
Prandaj, ju rendisim më poshtë disa bimë që mund të mbillni në kopshtin apo ballkonin tuaj. Kështu do të shpëtoni nga mushkonjat pa përdorur asnjë grimcë kimikat.
-Lavanda
-Barbaroza
-Rozmarina
-Bima e mentes
-Borziloku

Back to top button