Bitcoin qëndron rreth nivelit të lartë të të gjitha kohërave

Bitcoin të premten po lëvizte rreth nivelit të tij të lartë të të gjitha kohërave, por nuk arriti të kapërcejë nivelin e rezistencës.

Çmimi i Bitcoin tregtohej rreth 67,930 dollarë në orën 10.45 të mëngjesit EDT për një fitim ditor prej 1 për qind, ndërsa u rrit 10.5 për qind javën e kaluar, sipas të dhënave nga CoinMarketCap, një faqe interneti digjitale për përcjelljen e çmimeve të aseteve.

Kriptomonedha më e madhe në botë pa çmimin e saj duke u ngjitur në 68.990 dollarë të martën – niveli më i lartë në historinë e saj 15-vjeçare.

Edhe pse Bitcoin ka luhatur pak rreth atij niveli, çmimi i tij ka qenë duke luftuar për të kapërcyer 69.000 dollarë dhe mund të tërhiqet në nivelin e mbështetjes prej 64.000 dollarë, sipas analistëve.

Bitcoin ka qenë në rritje që nga 11 janari, kur Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim miratoi ETF-të e Bitcoin spot, ose fondet e tregtuara në shkëmbim. Lëvizja i lejoi investitorët, veçanërisht institucionet financiare, të tregtonin Bitcoin pa e zotëruar atë.

Ethereum, altcoin më i madh në botë sipas kapitalit të tregut, u rrit me 2.2 për qind në 3.939 dollarë në orën 10.53 të mëngjesit, duke fituar 16.2 për qind javën e kaluar.

Rritja e çmimeve në Ethereum rezulton nga miratimi i mundshëm i një Ethereum ETF dhe përmirësimi i tij i ardhshëm i Dencun më 13 mars.

Vlera e tregut të kriptomonedhave u rrit 1.1 për qind në 2.57 trilion dollarë, ndërsa pjesa e Bitcoin në tregun e kriptove, e njohur si dominim, ishte në 52 për qind dhe dominimi i Ethereum në 18.4 për qind, sipas CoinMarketCap.

Back to top button