Buxheti për vitin e ardhshëm pritet të jetë 2.7 miliardë

1 min read

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka paraqitur Projektligjin për ndarjet buxhetore në seancën e sotme të Kuvendit.

Ai ka thënë se këtë vit i kanë përcjellë me kujdes treguesit ekonomik dhe sipas ASK-së brutoprodukti vendor ka shënuar një rritje rreth 10 për qind.“Sipas vlerësimeve tona ekonomia është rritur. Projektligji për buxhetin si shifër parashihet të jetë 2.7 miliard, pra 8.7 për qind më lartë se buxheti i rishikuar i këtij viti. Borxhi publik është venë në kontroll kemi reduktim të rritjes”, ka thënë ai./21Media