Çekia propozon pezullimin e liberalizimit të vizave për vendet e Ballkanit

Në kohën kur po shtohet përkrahja për heqjen e vizave për Kosovën, për disa shtete të Ballkanit po paralajmërohet rikthim i këtij regjimimi. Numri i shtetasve kubanë, turqë si dhe të Indisë që kalojnë përmes Shqipërisë dhe Serbisë për të kërkuar azil në Bashkimin Evropian është në rritje, ndaj çështja ka nxitur bisedimet për pezullimin e udhëtimit pa viza në Ballkanin Perëndimor, ka bërë të ditur presidenca çeke e Bashkimit Evropian./21Media

Back to top button