Çështja e dosjeve të klasifikuara, caktohet data e gjykimit të Trump-it

Ish-presidenti Donald Trump do të dalë në gjyq për keqpërdorim të dyshuar të dokumenteve të klasifikuara në pranverën e vitit të ardhshëm, ka vendosur një gjykatë.

Gjykatësja Aileen Cannon e vendosi çështjen për 20 maj. Trump kishte kërkuar që gjyqi të mbahej pas zgjedhjeve të nëntorit 2024. Prokurorët e kërkuan këtë vit.

Çështja e profilit të lartë do të fillojë me fushatën zgjedhore në ecje të plotë.

Trump, 77 vjeç, përballet me akuza të rënda për ruajtjen e dosjeve të ndjeshme në shtëpinë e tij në Florida.

Prokurorët thonë se ai mbante në mënyrë të paligjshme dokumente sekrete në pronën e tij në Mar-a-Lago pasi la detyrën dhe pengoi përpjekjet e qeverisë për t’i tërhequr ato.
Ish-presidenti është shprehur i pafajshëm, duke e cilësuar rastin si një përpjekje për të shkatërruar fushatën e tij zgjedhore.

Të premten, gjykatësi Cannon, një i emëruar nga Trump, tha se gjyqi dy-javor do të zhvillohej në Fort Pierce, Florida.

Që prokurorët të sigurojnë një dënim në çështjen Mar-a-Lago, vendimi i jurisë duhet të jetë unanim.

Juristët do të zgjidhen nga divizioni Fort Pierce, i cili përfshin disa qarqe që Trump fitoi në 2020.

Ish-presidenti u deklarua i pafajshëm për 37 akuza federale gjatë një gjyqi në Miami muajin e kaluar./21Media

Back to top button