Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti spjegoi se çfarë është testimi serologjik dhe ai molekular.

“Testimi molekular apo testimi me PCR që kryhet në IKSHPK është testim që vendos diagnozën nëse një qytetar është i infektuar nga SARS-COV-2 apo jo. Ndërsa testimet serologjike kryhen për ta ditur se nëse dikush e ka kaluar virusin në një fazë të mëhershme apo së fundi. Pra testimet serologjike kanë më shumë karakter hulumtimi, kurse testimet molekulare janë të drejtpërdrejta që përdoren për ta vendosë diagnozën.”, deklaroi Hoti në “Për ditë të mbarë”./21Media

#PDTM Çfarë është testimi molekular dhe ai serologjik?

#PDTM Çfarë është testimi molekular dhe ai serologjik?

Posted by RTV21 on Wednesday, August 12, 2020