Disney kapërcen Netflix-in në betejën për abonentët

Disney do të nisë një shërbim të ri transmetimi të mbështetur nga reklamat në SHBA në dhjetor, pasi do të kalojë Netflix-in në garën për abonentë me pagesë.
Firma raportoi 221.1 milionë abonentë në tre platformat e saj të transmetimit në fillim të korrikut.
Kjo e vendosi atë përpara Netflix, i cili ka humbur klientët.
Por Disney paralajmëroi se humbja e të drejtave të transmetimit për kriket në Indi do të zvogëlonte rritjen e abonentëve të saj në krahasim me parashikimet e mëparshme.
Firma, e cila zotëron gjithashtu platformën e transmetimit të televizionit për të rritur Hulu dhe ESPN+ të fokusuar në sport, tha se kërkesa për produktin e saj Disney+ mbeti e fortë.
Bllokimi i pandemisë dha një nxitje për shërbimet e transmetimit si Disney, por lehtësimi i kufizimeve të Covid nuk duket se po e pengon atë të tërheqë klientë të rinj.
Kompania shtoi 14.4 milionë abonentë të Disney+ në tremujor, shumë prej tyre jashtë SHBA-së – shumë më tepër nga sa prisnin analistët.
Më vonë këtë vit do të nisë një shërbim të ri të financuar nga reklamat, i cili do të tarifohet ende me tarifën aktuale të abonimit prej 7,99 dollarë. Tarifa për shërbimin pa reklama do të rritet në 10,99 dollarë në muaj.
Firma planifikon të nisë shërbimin e saj të financuar nga reklamat jashtë SHBA-së vitin e ardhshëm./21Media

Back to top button