Doni të rrisni flokët shpejt? Bëni këtë veprim dy herë në ditë

Ëndërroni flokë më të plotë dhe më të gjatë? Ju mund të shpenzoni gjithçka për produkte për kujdesin e flokëve për ta arritur këtë, por ka një mënyrë më efektive dhe më të përballueshme për të nxitur rritjen e shëndetshme të flokëve. Duhet pak përpjekje dhe durim, por rezultatet flasin vetë. Pra, cili është sekreti? Masazhi i skalpit.
Çfarë është saktësisht masazhi i skalpit?
Një masazh i skalpit stimulon qarkullimin e gjakut në mbaresat nervore, enët e gjakut dhe muskujt në kokë përmes lëvizjeve rrethore të aplikuara me gishta ose një pajisje të specializuar për masazhimin e kokës. Ai gjeneron një ndjesi pak euforike dhe ndjenja të mirëqenies dhe relaksimit. Më së shpeshti bëhet duke përdorur vetëm majat e gishtave, por mund ta bëni edhe duke përdorur një mjet masazhues.
A ndihmojnë masazhet e skalpit në rritjen e flokëve?
Masazhet e skalpit relaksojnë trupin dhe mendjen tuaj duke lehtësuar tensionin dhe stresin, qoftë edhe vetëm për një moment. Por kjo nuk është e gjitha. Masazhet e rregullta të kokës janë treguar se promovojnë gjithashtu rritjen e flokëve. Këtu janë përfitimet e shumta të masazheve të kokës dhe një shpjegim se si ato mbështesin shëndetin e kokës.
Masazhet rrisin qarkullimin e gjakut.
Masazhet e skalpit mund të luftojnë rënien e flokëve duke ndihmuar në zgjerimin e enëve të gjakut që ndodhen nën lëkurën e kokës. Kjo lejon që më shumë oksigjen dhe gjak të rrjedhë nëpër lëkurë, duke dërguar më shumë lëndë ushqyese në folikulat e flokëve. Si rezultat, fijet e flokëve kanë më shumë gjasa të qëndrojnë të forta dhe të rriten gjatë.
Masazhet ndihmojnë për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës
Djersa, sebumi (vaji i flokëve), qelizat e vdekura të lëkurës dhe produktet për kujdesin e flokëve mund të çojnë në një lëkurë të thatë dhe një grumbullim të mbeturinave që bllokojnë folikulat dhe ndikojnë negativisht në rritjen e flokëve. Masazhet e skalpit  ndihmojnë në heqjen e këtyre mbeturinave, duke përmirësuar mirëqenien e flokëve.
Masazhet ulin stresin
Përveç rritjes së rrjedhjes së gjakut dhe eksfolimit të lëkurës, masazhet e skalpit  lehtësojnë tensionin dhe nxisin gjumë më të mirë. Kjo ndjenjë qetësie, pra largimi i stresit ndihmon rritjen e flokëve. Kur trupi përjeton stres, ai kalon në modalitetin “lufto ose fluturo”, duke e devijuar energjinë e tij nga funksionet jo thelbësore si rritja e flokëve në funksione jetësore si frymëmarrja. Kjo mund të shkaktojë humbjen e flokëve (e njohur edhe si alopecia). Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD) , kjo gjendje është jashtëzakonisht e zakonshme dhe stresi është një nga shkaktarët e tij më të shpeshtë.
Masazhin mund ta bëni edhe duke përdorur vajra esencialë
Sa shpesh duhet të masazhoni skalpin tuaj?
Frekuenca varet nga arsyeja pse po e bëni atë. Për të nxitur  rritjen ose trashësinë e flokëve, rekomandohet dy herë në ditë . Për të reduktuar stresin dhe për të nxitur relaksimin, masazhoni kokën sa herë të keni dëshirë. Vetëm sigurohuni që të mos e fërkoni kokën fuqishëm ose me thonj të mprehtë që mund të gërvishtin lëkurën, pasi kjo mund të bëjë më shumë dëm sesa të sjellë të mira.

Back to top button