“Dua të përdor të njëjtin emër për të dy fëmijët e mi…”

3 min read

Një nënë ka treguar po dëshiron që ta thërras djalin e saj të dytë me të njëjtin emër si djanin e saj të parë – por ajo po shqetësohet se të dy do ta urrejnë atë!

Mamaja në pritje ka një lidhje të thellë me emrin e djalit të saj të parë dhe e pëlqen aq shumë sa po e përdor sërish për djalin e saj të dytë.

Por, përpara se ta vendoste atë edhe zyrtarisht, nëna e emocionuar shkoi në  platformën “Mumsnet” për t’i pyetur prindërit e tjerë mendimet e tyre për dilemën e saj – dhe ajo mori një sërë reagimesh.

Në platformë, mamaja e pavendosur shkroi: “A ka rëndësi nëse përdorni një emër që e kishit përdorur tashmë? “Pra, fëmija i parë është, le të themi, William David James dhe plani për djalin e dytë është James Thomas Peter”.

Dilema e saj mori një reagim mjaft të përzier me disa përdorues që pretenduan se vendimi është ‘dembel’, ndërsa të tjerë ranë dakord se ka kuptim.

“Duke pasur një diskutim me një shoqe që mendon se është në rregull pasi emrat e tretë nuk përdoren shumë dhe ajo me të vërtetë do të donte që të kishte përdorur James si emër të parë fëmijën e parë.

“A do të kujdesej dikush dhe a mendoni se djemtë do të shqetësoheshin kur të rriteshin?”

Një përdorues i Mumsnet theksoi: “Kate Middleton e bëri atë për Louis. Personalisht, unë do të përpiqesha t’i gjeja secilit fëmijë emrat e tyre, por nuk mendoj se është një problem masiv.”
Ndërsa një tjetër bëri jehonë: Është mirë. Emrat e familjes shpesh ripërdoren në mënyrë të ndryshme.”

“Seriozisht, unë njoh miq që kanë pasur këtë dilemë dhe kanë përdorur emrin e mesit të fëmijës së parë si të parën e fëmijës tjetër. Mendoj se kjo është mënyra se si e rrotulloni. Sugjerimi im ishte ‘na pëlqeu aq shumë sa ju emëruam të dyve’ dhe mund të jetë Një lidhje mes tyre. Një shoqe tjetër i vuri vajzat e saj me të njëjtin emër të mesëm për të njëjtën arsye – për t’u dhënë atyre një lidhje,” ndau dikush tjetër., trasmeton rtv21.t v

Megjithatë, kishte disa prindër që ishin krejtësisht kundër idesë.

“Do të ndihesha paksa gjysmë zemre për mua. Sikur ata nuk mund të shqetësoheshin të shpenzonin shumë kohë duke menduar për një emër, kështu që thjesht përdorën një të ricikluar nga emrat e dytë të djalit nr. 1,” shkroi njëri.

Ndërsa një tjetër u ankua: “Duhet të ketë dhjetëra mijëra emra të mundshëm, duket pak e çuditshme që nuk mund të mendoni për një çift që nuk përfshin përsëritjen e emrave të njërit prej motrave më të mëdhenj.” / 21Media