Zyrat e OVL-UÇK-së janë rrethuar dhe janë bastisurë nga zyrtarë policorë të EULEX-it.

Aty janë parë disa policë të cilët janë futur edhe brenda zyreve ende nuk dihet arsyeja.

Tre herë për një periudhë jo të gjatë kohore, krerë të OVL-së së UÇK-së, kanë bërë të ditur se në zyrat e tyre kanë pranuar nga të panjohur dosje të Gjykatës Speciale ndërsa kanë njoftuar po ashtu se ato ia kanë dorëzuar hetuesve të kësaj gjykate.