Në Camden të Londrës, janë evakuuar banorëve të pesë blloqeve të banimit, në të cilat janë 800 apartamente

Në Camden të Londrës, janë evakuuar banorëve të pesë blloqeve të banimit, në të cilat janë 800 apartamente

Largimi i banorëve është bërë për arsye sigurie, për shkak të zëvendësimit të paneleve të izolim termik, raporton AFP.

BBC thekson se evakuimi është kryer për shkak se i njëjti lloj i pllakave për izolim termik, ishin përdorur në ndërtesën që javën e kaluar kapur u kaplua nga zjarri dhe humbën jetën 79 persona. Njëra nga arsyet e përhapjes së shpejt të zjarrit, është vlerësuar se ishte izolimi që përhapi masivisht flakët.