Fillojnë punimet në parkun “Heroinat”

Vlera e investimit në këtë park do të jetë rreth 40.000 euro, dhe i tërë projekti pritet të përfundojë brenda 30 ditëve

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti përmes një postimi në Facebook ka bërë të ditur se kanë fiiluar punimet në parkun “Heroinat”.Ai tha se bashkë me Drejtorin Ekzekutiv të Pro Credit Bank, Ilir Aliun, përuruan fillimin e punimeve në parkun “Heroinat”.

“Ky park ka qenë përgjegjësi e ministrisë dhe nuk ka përfunduar asnjëherë, andaj kemi marrë përsipër që të gjejmë metoda të rregullimit të këtij parku. Ky park që brenda vetit ka monumentit “Heroinat” dhe i punuar nga arkitekti Ilir Blakqori, do të rregullohet sipas një dizajni me formë të ngjashme me mushkëritë, me simbolikën që gjelbërimi dhe parqet të jenë mushkëritë e qytetit. Për realizimin e këtij projekti do të na ndihmojë Pro Credit Bank, të cilën e falënderojmë shumë për këtë donacion.”ka thënë Ahmeti.

Drejtori i ProCredit, Ilir Aliu, theksoi se ky është parku i dytë që po ndërtohet në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës.

“Ne në vazhdimësi do të kemi projekte të tilla, për shkak se si bankë insistojmë në mbrojtjen e ambientit. Pjesë e politikës tonë afariste janë pra edhe rritja e hapësirave gjelbëruese, edhe ulja e emetimit të CO2. Në këtë drejtim, gati gjysmën e veturave që i shfrytëzojmë si bankë i kemi elektrike e hibride”, tha Aliu.

Ahmeti tha se vlera e investimit në këtë park do të jetë rreth 40.000 euro, dhe i tërë projekti pritet të përfundojë brenda 30 ditëve./21Media

 

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button