Filmi “Minecraft” në kinema vitin e ardhshëm

Ka kohë që ka filluar zhvillimi i filmit “Minecraft”. Warner Bros për realizimin e tij njoftoi para se të bëhej e famshme loja me po këtë emër në vitin 2014.

Më në fund ky film ka një date të lansimit, e ajo është 4 prilli 2025.

Në filmin Minecraft një herë për njëherë dihet se me rol paraqitet aktori i Aquaman Jason Momoa. Ky aktor u bë njëri prej talentëve të mëdhenj të kësaj studioje filmike, pasi që ai paraqitet me role edhe në filmat tjerë si Aquaman, “The Lost Kingdom e Dune 2”.

Momoa në mediet sociale ka bërë të ditur edhe për disa role në filma të tjerë. Regjinë e këtij filmi u caktuan ta bëjnë Jared Hess. Të dhëna të tjera rreth tij akoma nuk janë bërë të ditura. Megjithatë dihet pak rreth sinopsisit të tij. Sipas tij, ky film paraqet një adoleshente dhe grupin e saj aventurier. Pasi që personazhi keqdashës Ender Dragon u del në rrugë, detyrë e tyre është që të mbrojnë Mbitokën.

Është fascinuese se si Minecraft realizohet me zhvillimin e animacioneve e teknologjisë së imazheve të nxjerra me kompjuter.

Video lojën Minecraft e zhvilloi studioja Mojang nga Suedia. Atë e krijuan Markus Person dhe Jens Bergensten. Kjo video lojë u publikua në maj të vitit 2009, para se të lansohej gjerësisht në vitin 2011. Me fjalë të tjera, Minecraft është video-loja më e shitur në histori, me mbi 238 milionë kopje të shitura dhe 140 milionë dashamirë të saj aktiv në muaj. Kjo lojë vazhdon të pëlqehet./21Media

Back to top button