Francë, votohet pro ndalimit të mbajtjes së mbulesës në garat sportive

1 min read

Senati francez ka votuar pro ndalimit të mbajtjes së mbulesës në garat sportive, me argumentin se neutraliteti është një kërkesë në fushën e lojës.

Dhoma e lartë legjislative franceze votoi në favor të ndryshimit të një ligji të propozuar që përcakton se me  veshjet e tilla, është e ndaluar për të marrë pjesë në ngjarje dhe gara të organizuara nga federatat sportive.

Në njoftimin e tyre, senatorët thanë qartë se amendamenti synon të ndalojë mbajtjen e mbulesës në garat sportive. Ata shtuan se mbulesa mund të vë në rrezik sigurinë e atletëve që e mbajnë atë.

Amendamenti i propozuar nga grupi i krahut të djathtë Les Republicains u miratua me 160 vota pro dhe 143 kundër, transmeton rtv21.tv

Një komision i përbërë nga anëtarë nga Senati dhe dhoma e ulët tani duhet të mblidhet për të gjetur një kompromis mbi tekstin përpara se të publikohet.

Është e paqartë nëse ndalimi do të zbatohet për Lojërat Olimpike Paris 2024. Ministria franceze e sportit nuk pranoi të komentojë rreth kësaj çështje.

Votimi erdhi një vit pasi ligjvënësit në dhomën e ulët të parlamentit francez miratuan një projekt-ligj për të forcuar mbikëqyrjen e xhamive, shkollave dhe klubeve sportive në një përpjekje për të mbrojtur Francën dhe për të promovuar respektin për vlerat franceze, një nga pikat historike të Presidentit Emmanuel Macron./21Media