Presidenca e Qeveria reagojnë për garancën për lirimin me kusht të ish krerëve të UÇK-së

 Presidenca e Qeveria reagojnë për garancën për lirimin me kusht të ish krerëve të UÇK-së

Presidenca dhe Qeveria e Kosovës kanë reaguar lidhur me kërkesën e disa partive dhe politikanëve që këto institucione të ofrojnë garanci për mbrojtjen në liri të të akuzuarve nga Gjykata Speciale. Këto institucione thonë se kjo çështje nuk është në juridikisionin e tyre, pasi që Kosova nuk është palë e tretë, e cila mund të ofronte garanci të tillë. Edhe ministrja e drejtësisë, Albulena Haxhiu, reagoi lidhur me këtë çështje./21Media