Akuza dhe kundër akuza janë shkëmbyer gjatë raportimit  të zëvendëskryeministrit të parë, Besnik Bislimi, në mbledhjen e komisionit për punë të jashtme dhe diasporë. Zëvendëskryeministri Bislimi raportoi për vizitën në Bruksel, për të cilën tha se nuk ka qenë dialog, por takim informues me emisarin e BE-së Mirosllav Llajçak./21Media