Gati 3 milionë ukrainas kanë ikur në Poloni

Më shumë se 2.9 milionë refugjatë janë larguar nga Ukraina në Poloni që nga fillimi i luftës më 24 shkurt, thotë Roja Kufitare Polake.

Numri i njerëzve që kalojnë kufirin në vend ka rënë ndjeshëm në javët e fundit dhe numri i njerëzve që shkojnë në Ukrainë është rritur.

Të premten, më shumë njerëz hynë në Ukrainë nga Polonia (23,800) sesa anasjelltas (17,700), shkroi agjencia në Twitter.

Në total, 825,800 njerëz kanë hyrë në Ukrainë nga Polonia që nga fillimi i luftës. Në kulmin e krizës së refugjatëve më 6 mars, 142,300 njerëz u larguan nga Ukraina në Poloni.

Para luftës, numri mesatar ditor i njerëzve që kalonin kufirin nga Ukraina në Poloni ishte 16,800.

Disa nga refugjatët tashmë janë larguar nga Polonia. Hulumtimi i migracionit të Universitetit të Varshavës, Prof Maciej Duszczyk vlerëson se kanë mbetur rreth 1.3-1.4 milionë.

Më shumë se 900,000 ukrainas kanë aplikuar për një numër identiteti kombëtar polak./21Media

Back to top button