Dhjetëra kufoma të civilëve janë gjetur në rrugët e Mosulit, të cilët besohet se u përpoqën të shpëtojnë nga xhihadistët e ISIS-it

Dhjetëra kufoma të civilëve janë gjetur në rrugët e Mosulit, të cilët besohet se u përpoqën të shpëtojnë nga xhihadistët e ISIS-it

Kufomat janë gjetur në afërsi të rrugëve, jo shumë larg vijës së frontit, ku luftojnë forcat e armatosura të Irakut kundër xhihadistëve, njoftoi Reuters.

Në mesin e të vdekurve ka burra, gra dhe fëmijë. Pranë tyre janë gjetur edhe çantat dhe gjësendet që ata mbanin me vete, gjatë tentimit të arratisjes nga qyteti i kontrolluar nga ISIS-i.

ISIS ka qëlluar të gjithë civilët që kanë parë gjatë përpjekjeve të arratisjes, ku mese shumti viktimat janë qëlluar nga snajperistët.