Gjermania mbështet Kosovën në procesin e integrimeve

”Gjermania do ta përkrahë Kosovën për anëtarësimin në organizata ndërkombëtare dhe në njohjen e mëtutjeshme diplomatike”

Shefi i diplomacisë kosovare, Enver Hoxhaj ka pritur të enjten në takim homologun e tij gjerman, Sigmar Gabriel me të cilin kanë biseduar për procesin e integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian.

Ministri Hoxhaj duke falënderuar homologun e tij gjerman për përkrahjen e vazhdueshme të Gjermanisë, ka thënë se Gjermania mbetet një partner i fuqishëm strategjik për Kosovën.

Gjermania vazhdon ta mbështesë Kosovën në këtë rrugë, e veçmas në procesin e liberalizimit të vizave, mirëpo është theksuar nevoja për më shumë përkushtim sa i përket ratifikimit të demarkacionit, thuhet në komunikatën për media.

Ministri Hoxhaj dhe Gabriel kanë diskutuar edhe në lidhje me mbështetjen e Gjermanisë për anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare dhe njohjet e reja diplomatike.

“Kemi marrë lëvdata për implementimin e kritereve teknike sa i përket liberalizimit të vizave, por që duhet më shumë përkushtim për ratifikimin e demarkacionit si kushti i vetëm i mbetur. Po ashtu, Gjermania do ta përkrahë Kosovën për anëtarësimin në organizata ndërkombëtare dhe në njohjen e mëtutjeshme diplomatike. Patjetër që biseduam edhe për thellimin e bashkëpunimit bilateral dhe rritjen e shkëmbimeve ekonomike e tregtare në mes të Kosovës dhe Gjermanisë”, ka deklaruar Hoxhaj.

Më herët, Hoxhaj e ka pritur homologun gjerman me të arritur në aeroportin e Prishtinës.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button