Gjoshi: Kush shpreh gatishmërinë që të garojë, ka mundësi edhe sot

Në rast se sot dikush shpreh gatishmërinë të kandidohet për kryetar të PDK-së, i mbetet konventës që të vendosë për një gjë të tillë. Deri më tani është vetëm Memli Krasniqi, kandidat i vetëm për këtë pozitë. Por, Betim Gjoshi nga kjo parti nuk ka përjashtuar mundësinë që do të ketë edhe kandidatë të tjerë.
Ai pak para fillimit të konventës së dhjetë të PDK-së, para medieve ka thënë se janë inkurajuar të gjithë që të kandidojnë për udhëheqjen e kësaj partie.
“Ne që nga fillimi e kemi inkurajuar garën, konventa është organi më i lartë i partisë, ka drejtë që të ndryshoj edhe rregullat e partisë. Nëse ka rast të tillë nëse dikush shpreh gatishmërinë që të garoj, ai ka mundësi që të pyes konventën dhe të prezantojë nënshkrimet e punës edhe kryesia e punës e konventën edhe mandej mund të kemi më shumë se një kandidat”, tha Gjoshi.
Më tej, ai nuk ka bërë të ditur se në çfarë forme do të votohet për Memli Krasniqin, veç se potencoi se për tu zgjedhur kryetar partie duhet të marrë gjysmën e votave të delegatëve.
“Kryetari i PDK-së zgjedhet ai që merr më shumë se gjysmën e votave të delegatëve. Nëse ka votim të fshehtë, por edhe të hapur… Nuk është që e kemi pyetur, por është konventa që vendos, pra ka detyrim kryesia e punës që të pyes konventën se për cilën mënyrë të votimit është e përcaktuar”, ka shtuar ai.
Ndryshe, dy ditë më parë, ish-ushtruesi i detyrës së PDK-së, ka bërë të ditur se nuk do të kandidojë për të parin e partisë.

Back to top button