Google u thotë punëtorëve të vaksinohen, përndryshe…

2 min read

Google iu ka thënë punonjësve të saj se nuk do të marrin paga dhe përfundimisht do të pushohen nga puna nëse nuk respektojnë politikën e vaksinimit ndaj Covid-19.

Një memo e qarkulluar nga udhëheqja thoshte se punonjësit kishin kohë deri më 3 dhjetor për të deklaruar statusin e tyre të vaksinimit dhe për të ngarkuar dokumentacionin që tregon prova, ose për të aplikuar për një përjashtim mjekësor ose fetar. Kompania ka thënë pas kësaj date se do të fillojë të kontaktojë punonjësit që nuk e kishin ngarkuar statusin e tyre ose ishin të pavaksinuar, si dhe ata, kërkesat e të cilëve nuk janë miratuar për përjashtim.

Dokumenti thoshte se punonjësit që nuk kanë respektuar rregullat e vaksinimit deri në afatin e 18 janarit do të vendosen në “leje administrative me pagesë” për 30 ditë. Pas kësaj, kompania do t’i vendosë ata në “leje personale pa pagesë” deri në gjashtë muaj, e ndjekur nga përfundimi, shkruan CNBC.

Një zëdhënës i Google në një deklaratë ka thënë se, ”kërkesat tona për vaksinim janë një nga mënyrat më të rëndësishme se si mund ta mbajmë fuqinë tonë punëtore të sigurt dhe të mbajmë shërbimet tona në funksion dhe kompania qëndron prapa politikës sonë të vaksinimit”.

Kujtojmë që, administrata e Biden ka urdhëruar kompanitë amerikane me 100 ose më shumë punëtorë që të sigurojnë që punonjësit e tyre të vaksinohen plotësisht ose të testohen rregullisht për COVID-19 deri më 18 janar./21Media