Poezi nga shktimtari i njohur

Poezi nga shktimtari i njohur

Ndre Mjeda kishte lindur në vitin 1866, ndërsa ka vdekur në vitin 1937. Ai ishte poet i shquar, veprimtar dhe patriot. Mjeda shquhet si njëri nga poetët më të mëdhenj të letërsisë shqipe.

Ai pas vete la një pasuri të madhe të letërsisë, e cila përseritet brez pas brezi. /21Media

Guxo

Lundertari qe s’rezikohet
Kur asht’ deti shkum’ e vale
Vete me vedi mos t’ankohet
Se i shkoi dita pa fitim

Tuj u tall’ e tuj pritue
Kurrgjasend nuk qitet n’drite
Cfaredo sendi me fitue
Trimni lypet e guxim.