Historike/Po realizohet transmetimi i parë drejtpërdrejt nga Marsi

Agjencia Evropiane e Hapësirës po transmeton në YouTube imazhet e para drejtpërdrejt nga Marsi.

Gjatë një ore, imazhe të reja të Marsit priten rreth çdo 50 sekonda, sipas deklaratës nga agjencia . Përditësimet do të jenë gjithashtu të disponueshme në llogarinë e ESA-s në Twitter dhe hashtagun #MarsLIVE , njoftoi agjencia.

Imazhet, të shpërndara në YouTube, llogarinë e ESA në Twitter dhe me #MarsLIVE , do të tregojnë planetin siç nuk është parë kurrë më parë, tha ESA.

Ngjarja po feston 20 vjetorin e lëshimit të orbitës së agjencisë Mars Express – një mision për të marrë imazhe tredimensionale të sipërfaqes së planetit për ta parë atë në detaje më të plota./21Media

Back to top button