Hovenier: Askush të mos harrojë se çfarë ndodhi në Reçak

Ambasadori i SHBA-së në Kosovës, Jeffrey Hovenier, ka thënë se e mban mend shumë mirë 15 janarin e vitit 1999 kur në Reçak patë ndodhur gjenocidi.
Hovenier ka thënë se atë kohë kishte një marëdhënie të afërt me ambasadorin Walker dhe ka folur me të për të menduar se si të reagonin për vrasjen e pafajshme të civilëve shqiptar.

Ndërkaq, në ceremoninë përkujtimore të Masakrës së Reçakut fjalë rasti ka mbajtur edhe presidentja, Vjosa Osmani, kryeminstri, Albin Kurti dhe ambasadori, William Walker./21Media

Back to top button