I mbeti lopa nën rrënoja pas tërmetit në Turqi, gruaja rrezikon jetën çdo ditë për ta ushqyer atë

Histori të ndryshme po rrëfehen nga të mbijetuarit e tërmetit në Turqi. Një grua lopa e ë cilës mbeti nën rrënoja në Adiyaman, po e ushqen atë ditë për ditë.
Sipas lajmeve në UAV, nga tërmeti janë shkatërruar plotësisht strukturat e Birgül Tuncay dhe Aziz Tuncay, të cilët jetojnë në fshatin Dardagan të qendrës.
Ata i mbijetuan tërmetit me lëndime të lehta, por kafshët e tyre në hambar nuk ishin aq me fat. 2 nga 4 lopë, 15 dhi dhe 30 pula në hambar ngordhën nën rrënoja. Ndërsa njëra nga 2 lopët e mbijetuara u nxor jashtë, tjetra mbeti e ngecur në rrënojat, përcjell portali rtv21.tv

Birgül Tuncay u përpoq të shpëtonte lopën e saj, e cila ishte ngecur në rrënojat që në ditën e parë të tërmetit, por nuk mundi ta nxirrte nga rrënojat. Birgül Tuncay, e cila ushqen lopën e saj të quajtur ‘Bircan’ duke u zvarritur çdo ditë nën rrënoja, duke i dhënë ujë dhe ushqim dhe duke thënë “Erdha, bija ime, erdha”.
Tuncay, e cila derdh lot për kafshët e tij të ngordhura, dëshiron që lopa e tij të shpëtohet.
“Ne i mbijetuam tërmetit, por kafshët e mia mbetën nën rrënoja. Më kanë mbetur dy lopë, 15 dhi, 30 pula. Ne hoqëm 1 lopë dhe 1 është nën rrënoja. I jap ujin duke i futur nga vrima. E frikësuar hyj dhe nxitoj jashtë. Unë rrezikoj jetën. Jemi jashtë, nuk kemi shtëpi, nuk kemi asgjë. I doja shumë kafshët e mia. Unë nuk kam fëmijë, i kam vënë si fëmijët e mi”, tha ajo./21Media

Back to top button