Instagrami do të bëhet me “kontroll prindëror”

2 min read

Instagram do të prezantojë kontrollet e tij të para prindërore në muajin mars pasi përballet me presion për të bërë më shumë për të mbrojtur përdoruesit e tij të rinj nga përmbajtjet e dëmshme dhe për t’i mbajtur ata nga përdorimi i tepërt i Instagramit.

Adam Mosseri, kreu i aplikacionit brenda Meta, kompania mëmë e Instagram dhe Facebook, tha në një postim se prindërit do të jenë në gjendje të shohin se sa kohë kanë kaluar fëmijët e tyre adoleshentë duke përdorur Instagram dhe të kufizojnë sasinë e kohës që ata shpenzojnë në aplikacioni. Adoleshentët gjithashtu do të jenë në gjendje t’u tregojnë prindërve të tyre nëse kanë raportuar dikë për shkelje të politikave të Instagramit, transmeton rtv21.tv.

“Ky është versioni i parë i këtyre mjeteve; ne do të vazhdojmë të shtojmë më shumë opsione me kalimin e kohës”, tha ai në postim.

Mosseri është planifikuar të dalë para një komisioni të Senatit të mërkurën dhe ai pritet të shtrojë pyetje nëse media sociale dëmton fëmijët dhe adoleshentët. Aplikacioni ka qenë nën presion të ri që kur Frances Haugen, një ish-menaxher i produkteve në Facebook, zbuloi dokumente që tregonin se kompania ishte e vetëdijshme se Instagrami i bën vajzat adoleshente të ndihen më keq me veten.

Mosseri tha në postimin në blog se Instagram po zhvillonte një sërë ndryshimesh të tjera për sigurinë e fëmijëve. Përdoruesit e tij nuk do të jenë më në gjendje të etiketojnë ose përmendin adoleshentët që nuk i ndjekin. Aplikacioni po lëshon gjithashtu një veçori për të gjithë përdoruesit e tij në janar që do t’i lejojë ata të fshijnë postimet, komentet dhe pëlqimet e tyre në masë.

Instagram është ndër disa platforma kryesore të teknologjisë që ka eksploruar ndryshime në mënyrën se si fëmijët mund të përdorin produktet e tyre, pjesërisht për shkak të udhëzimeve të reja për sigurinë e fëmijëve në Britani. Aplikacioni ka thënë se po shqyrton t’u kërkojë disa përdoruesve të rinj që të kalojnë një proces më të rreptë për të vërtetuar se sa vjeç janë, por ende nuk i ka shtuar ato veçori./21Media