Interpolit i kërkohet ta pezullojë qasjen e Rusisë në sistemin e saj

Prokurori i Përgjithshëm i SHBA-së, Merrick Garland i është bashkuar ministrave të drejtësisë nga disa vende aleate për të kërkuar që Interpoli të pezullojë menjëherë Rusinë nga aksesi në sistemet e saj, sipas zëdhënësit të Departamentit të Drejtësisë, Anthony Coley.
Coley shkroi në Twitter se Garland, së bashku me ministrat e tjerë të drejtësisë  – Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Kanadaja, Australia dhe Zelanda e Re, i bëri thirrje Interpolit dhe komitetit të tij ekzekutiv “të vendosin këtë javë për pezullimin e menjëhershëm të aksesit të Rusisë në sistemet e saj”.
“Veprimet e Rusisë janë një kërcënim i drejtpërdrejtë për sigurinë e individëve dhe për bashkëpunimin ndërkombëtar të zbatimit të ligjit”, tha sekretarja e brendshme britanike, Priti Patel.
Interpoli, i cili qëndron për Organizatën Ndërkombëtare të Policisë Kriminale, është një agjenci globale që lehtëson policinë në 195 vendet anëtare të saj për të bashkëpunuar në hetimet penale. Interpoli lëshon ato që njihen si Njoftimet e Kuqe për të kërkuar vendndodhjen dhe arrestimin e një individi në pritje të ekstradimit të tyre./21Media

Back to top button