Lufta midis Izraelit dhe Hezbollahut përfundoi në vitin 2006

Lufta midis Izraelit dhe Hezbollahut përfundoi në vitin 2006

Ushtria izraelite tha se ka filluar ndërtimin e një sistemi mbrojtës nëntokësor përgjatë kufirit verior me Libanin për të mbrojtur territorin e tij nga sulmet e mundshme nga tunelet ndërkufitare.

Projekti i planifikuar i infrastrukturës do të identifikojë aktivitetet nëntokësore akustike dhe sizmike që tregojnë tunelizimin, tha një zëdhënës i ushtrisë izraelite.

Vitin e kaluar, Izraeli shkatërroi një seri tunelesh të dyshuar për sulmin që ishin gërmuar poshtë kufirit nga grupi militant libanez Hezbollah.

Ndërtimi raportohet të jetë në anën izraelite të kufirit dhe forca paqeruajtëse e Kombeve të Bashkuara është informuar.

“Ajo që ne po bëjmë sot është pjesë e një plani më të madh. Është çështje paraprake, “tha një zëdhënës i ushtrisë.

Izraeli kohët e fundit ka lëshuar një paralajmërim se Hezbollahu ka rritur praninë e tij përgjatë kufirit të paqëndrueshëm.

Lufta midis Izraelit dhe Hezbollahut përfundoi në vitin 2006, me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, dhe që nga atëherë luftimet direkte kanë qenë të rralla, megjithëse ka pasur dhunë të rastit.

Hezbollah, i lidhur ngushtë me Iranin, armiku më i madh i Izraelit, ka premtuar hakmarrje për vrasjen e një gjenerali iranian në një sulm ajror amerikan në fillim të këtij muaji