Ja çfarë duhet të dini nëse keni njolla në sy

1 min read

A keni vërejtur ndonjëherë pika të vogla në irisin (pjesën me ngjyrë) të syve tuaj? Hulumtimi i ri ka treguar se mbi këto shenja, dhe pse disa njerëz i kanë ato dhe të tjerët jo. Njollat, të cilat u shfaqen rreth 60% të popullsisë, janë grupe melanocitet anormale, ose qeliza gjeneruese të melaninës, që shfaqen në sipërfaqen e irisit. Ekspertët dyshojnë se, si njollat ​​e lëkurës, ato mund të zhvillohen për shkak të ekspozimit në diell.

Në dermatologji, shfaqja e njollave të hiperpigmentuara veçanërisht në lëkurën të dëmtuar nga dielli është e lidhur me një akumulim të lartë të dritës së diellit gjatë gjithë jetës.

Personat me pika në sy priret të jenë të moshuarit. Studiuesit treguan se në punimin e tyre konkluduan që njollat e irisit tregojnë se dikush është ekspozuar shumë ndaj diellit.