Joe Biden iu uron Ramazanin myslimanëve në mbarë botën

Presidenti amerikan, Joe Biden u ka dërguar urimet e tij më të mira muslimanëve në mbarë botën që fillojnë muajin e shenjtë islamik të Ramazanit – një kohë agjërimi, ripërtëritjeje, bamirësie, adhurimi dhe rritjeje. Gjatë

Ramazanit, muajit të nëntë të kalendarit islamik, muslimanët në mbarë botën agjërojnë nga agimi deri në muzg dhe u shmangen kënaqësive të kësaj bote.

“Për bashkëkombësit e mi amerikanë që kremtojnë Ramazanin dhe për muslimanët në mbarë botën: Ramadan Kareem – ju urojmë një Ramazan të bekuar dhe paqësor,” thanë Presidenti Biden dhe Zonja e Parë Jill Biden në një deklaratë më 22 mars.

Deklarata thotë se SHBA rikonfirmon mbështetjen e saj për komunitetet myslimane që vuajnë vështirësitë dhe shkatërrimet gjatë kësaj kohe të shenjtë reflektimi.

“Ne do të vazhdojmë të qëndrojmë me popullin e Turqisë dhe Sirisë – të cilët kanë humbur shumë njerëz të dashur gjatë tërmeteve shkatërruese të fundit – dhe me popullin e Pakistanit, të cilët po rindërtojnë jetën e tyre pas përmbytjeve të verës së kaluar ”, thuhet në deklaratën e çiftit.

Duke theksuar të drejtën universale të njeriut për të praktikuar, lutur dhe predikuar besimet e dikujt në mënyrë paqësore dhe të hapur, deklarata thotë, “së bashku me partnerët tanë, Shtetet e Bashkuara qëndrojnë në solidaritet me muslimanët që vazhdojnë të përballen me shtypjen, duke përfshirë ujgurët në Republikën Popullore të Kinës. , Rohingya në Birmani dhe komunitete të tjera myslimane që përballen me persekutim në mbarë botën.”

Duke nderuar muslimanët anembanë SHBA-së që kanë qenë pjesë e historisë amerikane që nga themelimi i vendit, deklarata thotë: “Nga shkenca dhe teknologjia te artet dhe akademia, te ligji dhe mjekësia, te biznesi dhe qeveria, dhe më gjerë, amerikanët myslimanë vazhdojnë të forcohen sixhade të ndryshme të kombit tonë brez pas brezi.”

Në një deklaratë të veçantë, Sekretari i Shtetit Antony Blinken tha se për muslimanët në Shtetet e Bashkuara dhe jashtë saj, Ramazani është një periudhë e shenjtë lutjeje dhe reflektimi, duke festuar me familjen dhe komunitetin, dhe duke kujtuar dhe shërbyer me dhembshuri dhe çiltërsi atyre që kanë më pak fat./21Media

Back to top button