Ju zë shpesh lemza, ja çfarë do të thotë kjo për shëndetin tuaj

Lemza shkaktohet nga një kontraktim i papritur dhe i pavullnetshëm i diafragmës.

Lemza mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm, si stresit, ushqimi, pijet e gazuara, apo edhe nga alkooli. Por, sipas ekspertëve shëndetësorë, lemza mund të jetë edhe shenjë e kancerit.

Studimi i fundit ka zbuluar se 40 për qind e pacientëve me kancer përballen me lemzën, shkruan The Sun.

Një tjetër studim tha se për një në 10 pacientë me kancer, lemza mund të vazhdojë për më shumë se 48 orë.

Ekspertët kanë bërë të ditur se lemza e vazhdueshme mund të shkaktojë edhe komplikime të tjera si lodhje dhe probleme me gjumin.

Back to top button