Po pastrohet, më pas do të ribëhet fasada e kalasë që u rrëzua në shkurt 2019

Po pastrohet, më pas do të ribëhet fasada e kalasë që u rrëzua në shkurt 2019

Kanë filluar punimet në Kalanë e Novobërdës, një vjet e gjysmë pas dëmtimit të fasadës së mureve të saj. Zyrtarë të Institutit për Mbrojtjen e Monumenteve si dhe të Institutit Arkeologjik thonë se do të bëhet rikonservimi i kësaj Kalaje me material autentik dhe se pamja do të jetë origjinale e pandryshuar.( Teksti-Lorik BAKIJA, kamera- Kushtrim RRMOKU)./21Media