Krasniqi: “Do të presim certifikimin e rezultateve zgjedhore” Kurti: “Qeveria e re do të formohet nga Vetëvendosje” Krasniqi: “Qeveria e re do të formohet nga koalicioni PAN” Kurti: “Presidenti Thaçi nuk mund ta ndal formimin e qeverisë nga VV” Pacolli: “Me Albin Kurtin nuk kemi biseduar për lidhje të koalicionit” Kurti: “Takimet e tilla do t’i shpeshtojmë në ditët në vazhdim” Krasniqi: “ Nuk kemi vija të kuqe me asnjë parti politik”

Krasniqi: “Do të presim certifikimin e rezultateve zgjedhore”
Kurti: “Qeveria e re do të formohet nga Vetëvendosje”
Krasniqi: “Qeveria e re do të formohet nga koalicioni PAN”
Kurti: “Presidenti Thaçi nuk mund ta ndal formimin e qeverisë nga VV”
Pacolli: “Me Albin Kurtin nuk kemi biseduar për lidhje të koalicionit”
Kurti: “Takimet e tilla do t’i shpeshtojmë në ditët në vazhdim”
Krasniqi: “ Nuk kemi vija të kuqe me asnjë parti politik”

Përfaqësuesit e partive politike tashmë kanë filluar të kalkulojnë koalicionet e mundshme pas zgjedhore për formimin e qeverisë së re. Derisa përfaqësuesit e koalicionit PDK-AAK-NISMA thonë se janë në pritje të certifikimit të rezultatit zgjedhor nga KQZ-ja e më pas të formojnë  qeverinë, Vetëvendosje u ka bërë ftesë koalicionit LDK-AKR-ALTERNATIVA dhe deputetëve të koalicionit PAN për formimin e qeverisë së re me kryeministër, Albin Kurtin./21Media