Kërkohet të ndalohet me ligj greva në arsimin fillor

Murati: Ligji thotë, kush punon paguhet dhe patjetër që do ta respektojmë këtë obligim ligjor

Sindikata e arsimit i ka dhënë afat qeverisë së Kosovës për të proceduar pagat e mësimdhënësve për muajin shtator deri në fund të ditës së sotme. Por ministri i financave Hekuran Murati, ripërsëriti qëndrimin se pagat për mësimdhënësit nuk do të jepen për aq kohë sa kanë zgjatur grevat. Ndërkohë, Këshilli i Prindërve ka bërë të ditur se do të kërkojë ndryshimin e ligjit për grevat për të pamundësuar grevat në arsimin fillor dhe njëkohësisht i kanë bërë thirrje qeverisë që mos ti lënë mësimdhënësit pa paga./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button