Alexei Navalny, i cili u arrestua sonte, duhet të lirohet menjëherë, tha Jake Sullivan, këshilltari i ardhshëm amerikan i sigurisë kombëtare.

“Sulmet e Kremlinit ndaj Navalny nuk janë vetëm një shkelje e të drejtave të njeriut, por edhe një fyerje për popullin rus që dëshiron të dëgjohet zëri i tyre”, tha Sullivan, një këshilltar i presidentit të sapo zgjedhur të SHBA-së Joseph Biden.

Policia ruse arrestoi Navalny në aeroportin Sheremetyevo, ndërsa ai po përgatitej të kalonte kontrollin e pasaportës.

Byroja për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale ruse njoftoi se Navalny do të jetë në burg deri në vendimin e ardhshëm të gjykatës.

Navalny vendosi të kthehej në Rusi edhe pse e dinte se mund të arrestohej.

Kundërshtari i Kremlinit ishte në Gjermani, ku është transferuar në gusht pasi ka rënë në koma papritmas gjatë një fluturimi në Siberi.

Laboratorët në Evropën Perëndimore kanë arritur në përfundimin se Navalny ishte helmuar me një agjent nervor nga familja fillestare.

Navalny ka akuzuar presidentin Rus Vladimir Putin për urdhërimin e helmimit dhe vrasjes së tij, por Kremlini ka mohuar akuzat.