Këto ushtrime iu lehtësojnë dhimbjet e këmbëve

Shumë njerëz kanë përjetuar dhimbje në shputat e këmbëve ose thembra. Kjo mund të ndodhë pas një stërvitje, qëndrimi për orë të tëra në këmbë ose shtimi në peshë. 
Presioni mund të dëmtojë ose shqyejë indin që mbulon kockat në bazën e këmbës, duke shkaktuar inflamacion dhe dhimbje.
Bright Side ka bërë një përmbledhje të disa ushtrimeve dhe këshillave që mund të lehtësojnë inflamacionin në shputat e këmbëve dhe thembrave tuaja.

Ushtrime

14 ushtrime dhe këshilla për të lehtësuar dhimbjet e këmbëve
Shtrirja e peshqirëve – Uluni në dysheme me këmbët drejt. Rrotulloni  një peshqir, mbajeni nga të dyja anët dhe vendoseni në shputën e këmbës. Tërhiqeni butësisht drejt jush për të paktën 15 sekonda. Përsëriteni ushtrimin 2 deri në 4 herë.
Shtrirja e gishtit -Uluni në një karrige, shtrini këmbët me këmbët tuaja në dysheme. Me dorën tuaj, mbajeni gishtin e madh të këmbës dhe ngrijeni lart dhe mbrapa. Përsëriteni 2 deri në 4 herë.
Qëndroni sa një krah larg një muri- Vendoseni këmbën e djathtë pas të majtës. Ngadalë dhe butësisht përkulni këmbën e majtë përpara, ndërsa gjurin e djathtë e mbani drejt dhe thembrën e djathtë të shtrirë në dysheme. Bëjeni këtë për 15 deri në 30 sekonda dhe pushoni
14 ushtrime dhe këshilla për të lehtësuar dhimbjet e këmbëve
Masazhoni harkun e këmbës suaj
Zgjate shputën e këmbës
14 Exercises and Tips to Relieve Foot Pain
Rrokullisni një peshqir në dysheme – Uluni dhe shtrini një peshqir në dysheme. Vendoseni shputën e këmbës suaj mbi të dhe përdorni gishtat e këmbëve për t’u përpjekur ta fusni midis gishtërinjve dhe ta rrotulloni.
Përkulni gishtat e këmbëve- Vendosini takat tuaja në dysheme. Ngrini pak gishtat e këmbëve dhe përkulni ato poshtë. 
Ngrini thembrat- Mbajeni fort mbi një parmak në buzë të një hapi. Qëndroni me gishtat e këmbëve dhe takat tuaja të varura mbi buzë. Ngadalë ulni thembrat pak poshtë skajit të hapit. Më pas, ngrihuni ngadalë në topat e këmbëve tuaja. Përsëritni 10 lëvizje në secilën këmbë, pushoni dhe kryeni një grup më shumë./21Media
Back to top button