Kievi në shtetrrethim 35 orësh

Një shtetrrethim do të vendohet në kryeqytetinn ukrainas Kiev nga ora 20:00 të martën deri në 07:00 të enjten pas bombardimeve të fundit.
“Është e ndaluar të lëvizvësh nëpër qytet pa leje të posaçme, përveçse të shkosh në strehimoret e bombave. Kryeqyteti është zemra e Ukrainës dhe do të mbahet. Kiev i cili aktualisht është simboli dhe baza e funksionimit përpara të lirisë dhe sigurisë së Evropës, nuk do të heqim dorë nga ne”
“Sot është një moment i vështirë dhe i rrezikshëm. Kjo është arsyeja pse u kërkoj të gjithë banorëve të Kyivisë që të përgatiten të qëndrojnë në shtëpi për dy ditë, ose nëse bien sirenat, në strehimore”, tha kryetari i këtij qyteti, Vitali Klitschko./21Media

Back to top button