Kombëtares së Kosovës sërish i mohohet pjesëmarrja në Botërorin e boksit

Kampionati i Botëror i boksit që do të mbahet në Tashkent të Uzbekistanit fillon më 1 maj, dhe Kombëtarja e Kosovës në boks është paraparë të jetë pjesëmarrëse në të.

Mirëpo, pavarësisht përgatitjeve, paraqitjes me kohë të ekipit, procedurave me vizë të kryera në muajin mars dhe premtimeve se do të pajisemi me vizë, një gjë e tillë nuk ka ndodhur e as që pritet të ndodh, përkundër se nuk ka as refuzim e as arsyetim nga organizatori, bën të ditur Federata e Boksit e Kosovës (FboxK).

“Ne kemi Kërkuar nga IBA edhe më parë që të angazhohet dhe të bëj përpjekje që boksierët tanë të trajtohen në mënyrë të barabartë dhe të kenë të drejtë të marrin pjesë në të gjitha ngjarjet e mëdha si të gjithë boksierët e federatave të tjera që janë nën ombrellën e IBA-së. Se organizatori e ka paraparë për të mos na pajisur me viza, e tregon edhe mospërfshirja e Kosovës në faqen zyrtare të botërorit”, shkruante në njoftimin e FboxK.

FboxK më tej tha se kjo gjë është si pasojë e përfshirjes së politikës në sport, pasi që Uzbekistani nuk e njeh Kosovën. Si pasojë e kësaj, boksierët tanë do ta humbin edhe një mundësi për të fituar medalje.

“Kjo tregon se për shkak të politikës, konkretisht mosnjohjes së shtetit tonë nga Uzbekistani, boksierët tanë do ta humbin edhe një mundësi për të fituar medalje. Sot ka qenë dita e fundit për të udhëtuar drejt Uzbekistanit, ku ekipi ynë përbëhej nga boksierët Bashkim Bajoku (-54 kg), Shpetim Bajoku (-63.5 kg), Loris Idrisi (-67 kg), trajneri Besim Brahimi dhe gjyqtari ndërkombëtar, Latif Demolli”, shkruante në njoftimin e FboxK.

Boksit deri më tash shkaku i politikës i janë mohuar: Kampionati Botëror për vajza në Indi (Viti 2019-2020), Kampionati Botëror për djem në Serbi (Viti 2021), Kampionati Botëror U18 në Spanjë – Kampionati Botëror në Indi (Viti 2023), ku iu mohua pjesëmarrja Donjeta Sadikut.

Back to top button