Komisioni Evropian mbështeti statusin kandidat për Ukrainën

Komisioni Evropian rekomandon që Ukraina të caktohet një kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian – duke sjellë shpresat e saj për t’u bashkuar një hap më afër.
Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen ka dhënë një deklaratë për aplikimmet për anëtarësim në BE nga Ukraina, si dhe Moldavia dhe Gjeorgjia, transmeton rtv21.tv.
“Ne kemi një mesazh të qartë – dhe ai është, po, Ukraina meriton perspektivën evropiane, po, Ukraina duhet të mirëpritet si një vend kandidat. Kjo është duke kuptuar se është bërë punë e mirë – por punë e rëndësishme mbetet për t’u bërë. I gjithë procesi bazohet në merita, kështu që ecën plotësisht dhe përparimi varet tërësisht nga Ukraina. Pra, është Ukraina ajo që e ka në duart e saj”, ka thënë ajo./21Media

Back to top button